Hvor man lærer at lære!

Vidensdeling er i højsædet under brobygning

Det er ikke kun en god oplevelse for eleverne, når Heltidsundervisningen (HU) og Aarhus Tech samarbejder med brobygningsforløb på tværs af klasser og uddannelsesretninger. Også lærerne fra HU får meget ud af at samarbejde med Aarhus Techs faglærere.
Nyhed billede
Af Jacob Grosen

Palle Winther er lærer på Min Vej på HU og en del af udskolingsnetværket i Børn og Unge ved Aarhus Kommune. For ham har vidensdelingen mellem lærerne været et vigtigt redskab for hans arbejde på HU.

“Det var virkelig godt! Det har været meget inspirerende at se, hvordan de arbejder med eleverne på Aarhus Tech. Det gav mig vigtig viden, som jeg kan bruge i mit fremtidige arbejde som lærer på HU. Jeg ville ønske, at jeg kunne besøge alle erhvervsuddannelserne på Aarhus Tech,” siger Palle Winther, der i år deltog i brobygningsforløbet på Aarhus Techs struktøruddannelse under fagretningen Byggeteknik sammen med eleverne fra HU.

PERSONLIGE OG SOCIALE EVNER ER VIGTIGE
Brobygningssamarbejdet har givet Palle Winther en bedre forståelse for, hvad eleverne skal kunne, hvis de skal begå sig på Aarhus Tech.

“Det giver et indblik i, hvad man som lærer skal kigge efter, når man skal vurdere, om de unge er uddannelsesparate til videre uddannelse på Aarhus Tech. Udover fagligheden er elevernes personlige og sociale kompetencer også rigtig vigtige. Jeg oplevede, at de unge pludselig viste nogle egenskaber, som de ikke tidligere har haft mulighed for at vise, og det kan de arbejde videre med, når de kommer tilbage på HU,” forklarer Palle Winther.

ELEVERNE FÅR INDBLIK I KRAVENE PÅ EN UDDANNELSE
I slutningen af hvert brobygningsforløb var der en individuel evalueringssamtale med alle eleverne. For Palle Winther har det været et vigtigt værktøj, som kan være med til at klæde HU-eleverne bedre på, når de skal beslutte, hvad de vil efter skolegangen på HU.

“Det betød rigtig meget, at der i slutningen af forløbet var en evalueringssamtale. Her havde vi HU-lærere sammen med faglæreren og den enkelte unge en snak om, hvad eleven skal arbejde videre med. Begejstring, engagement, disciplin og interesse for faget er vigtige egenskaber, hvis man vil tage en uddannelse på Aarhus Tech. Eleverne har oplevet, at det kræver noget at gå på en erhvervsuddannelse, og det er super godt,” siger Palle Winther.

13-05-2016 MAOM

Forrige 10